25.000 smil i mørket

 

Det var selvfølgelig smilene, der formåede at lyse eftermiddagens tusmørke op på en sen efterårsdag. De brede smil kom fra bestyrelsen for Elysium Begravelsesopsparing og direktør for SMILfonden, Sisse Fisker, der på vegne af fonden fik en favnfuld af midler til at skabe endnu flere smil.

Glæden var således stor hos alle parter, da de mødtes onsdag 7. november 2018 ved Elysiums sekretariat i Lyngby, København, for at henholdsvis give og modtage en check på 25.000 kroner.

En gang om året uddeles beløbet fra Elysiums overskudskonto til en forening eller organisation med et velgørende eller almennyttigt formål. Nogle år bliver det samlede beløb delt op, men der var i år ikke tvivl om, at alle pengene skulle gå til alvorligt syge børn og deres familier via SMILfonden.

”Smil giver livsglæde og mere overskud til at være der for dem, vi holder af. Elysium vil gerne være med til at støtte SMILfondens fantastiske arbejde med at sprede smil og glade stunder hos sygdomsramte børn og deres familier. Elysium ønsker at støtte mindre foreninger, hvor netop også mindre beløb kan gøre en stor forskel. Og SMILfondens aktiviteter betyder alverden for mange mennesker – hvor det hele starter med et smil.”

Det fortæller Susanne B. Christensen, formand for Elysium Begravelsesopsparing, der var glad for at kunne overrække pengegaven til en forening, der ligesom Elysium er stiftet med tanke på at give mennesker støtte i en svær tid.

Sisse Fisker, stifter og direktør for SMILfonden tog imod donationen med et kæmpe smil.
”Alle bidrag kan være med til at skabe glæde for børn og deres familier i en svær tid, så at modtage 25.000 kroner fra Elysium vækker ekstra stor glæde og giver os endnu flere muligheder for flere aktiviteter for børn med alvorlige og kroniske sygdomme og deres familier. Jeg syntes, at det er vigtigt, at vi alle også tænker på vores farvel til livet, og jeg kan se, at Elysium giver økonomisk ro til de efterladte. Jeg vil gerne sige kæmpe stor tak til Elysium og især til de, der har sparet op, og hvor der så er blevet lille restbeløb tilbage. Disse mange bække små er blevet til mange penge, som nu kommer til at give glæde til livet for livsglade børn, og det er vi i SMILfonden meget taknemmelige for.”

En opsparing for livet

Elysium er en opsparingsforening for alle over 18 år, der ønsker at sikre, at der er økonomiske midler til rådighed til egen begravelse eller bisættelse. Det er en måde at sørge for, at ens død ikke belaster de efterladte økonomisk. Indbetalingerne er valgfrie beløb og man bestemmer også selv, hvor ofte man ønsker at indbetale. Opsparingen er begrænset til maksimalt 35.000 kroner.

Overskuddet til SMILfonden kommer fra medlemmers opsparing, såfremt udgifterne til begravelse eller bisættelse har været mindre end hvad opsparingen var på. Overskudsbeløbene er typisk fra få kroner til få hundrede kroner og uddeling af midlerne sker, når der samlet er cirka 10.000 kroner på overskudskontoen.

Elysium har i de tidligere år støttet bl.a. Landsforeningen Spædbarnsdød, Forældreforeningen Børn og Unge med Kræft, Danske Veteranhjem, Danske Hospitalsklovne, Landsforeningen for Efterladte efter Selvmord og Forældreforeningen Vi har mistet et barn med flere.

Mere om Elysium
Elysium blev etableret i 1994 som en selvstændig forening af bedemænd organiseret i brancheforeningen Danske Bedemænd. Elysium Begravelsesopsparing er godkendt af SKAT og Erhvervsministeriet. Opsparingen medregnes ikke som en del af ens formue og holdes derfor også uden for beregning af f.eks. personlige tillæg og ydelser fra det offentlige. Når et medlem dør, udbetales kontoens indestående til brug for begravelse/bisættelse.

Læs mere om Elysium Begravelsesopsparing
Læs mere om SmilFonden

Kontakt

Elysium 
Ole Roed Jakobsen
Branchedirektør
Telefon 30 84 20 01
orj@bedemand.dk

SMILfonden
Sisse Fisker
Stifter og direktør
Telefon 52 26 60 60
sisse@smilfonden.dk

Fra venstre: Formand for Brancheforeningen Danske Bedemænd, Knud Larsen; stifter og direktør for SMILfonden, Sisse Fisker; formand for Elysium Begravelsesopsparing, Susanne B. Christensen samt direktør for brancheforeningen Danske bedemænd, Ole Roed Jakobsen.